Frituurtips

Hoe houdt u de operationele kosten van het bakproces onder controle?

  • Kies de producten op uw menu met zorg
  • Bedenk dat het type en de kwaliteit van de producten die u bakt medebepalend zijn voor de levensduur van het vet
  • Houd bij het bakken alles goed onder controle
  • Voorkom dat u de frituurmanden in het vet laat zitten als u niet frituurt, zet ze op deze momenten juist omhoog
  • Stel de baktemperatuur af op maximaal 180 graden of lager
  • Dek de ketels ‘s avonds en ‘s nachts goed af
  • Maak de ketel regelmatig goed schoon, bijvoorbeeld door hem iedere drie maanden uit te koken met soda

Gebruik altijd het unieke frituur kruimel inzetmandje( FIB) u frituurt gezonder en u bespaart energie en vet!

Met een FIB haalt u steeds vroegtijdig bakresten of kruim uit het vet, zodat deze niet langer rondzwemmen in het vet en doorbranden in uw ketel of frituurmand. Hierdoor frituurt u veel gezonder en blijft bovendien het vet veel schoner, zodat het moment van vervangen van frituurvet aanzienlijk uitgesteld kan worden. Dit leidt op jaarbasis tot een fikse netto besparing op frituurvet!

Download het meetformulier (PDF)

©2015  Bijvanck B.V.    |     Sitemap    |     Powered by Webton.nl