Testrapport

Wij frituurden 500 gepaneerde snacks in vers LEVO GRENADA GOLD frituurolie gedurende vijf uur in een Kiremko-friteuse.

Het resultaat na vijf uur frituren zónder frituurmand was:
Na uitfiltering van het frituurvet bleef 710 gram bakresten/kruim over, waarvan 235 gram in de overvolle filter en 475 gram op de bodem.

Waarde frituurvet:
Nieuw: 0,163 zuurgetal / 0,7 DTPG (verbrandings proces)
Na 2,5 uur: 0.268 zuurgetal / 1,5 DTPG
Na 5 uur: 0,344 zuurgetal / 2,1 DTPG

Let op!
Normaal gesproken brandt kruim veel langer door in uw frituurinstallatie, omdat deze gemiddeld 10 tot 12 uur per dag aan staat. Dit betekent dat de bakresten in werkelijkheid veel langer in uw frituurketel zitten en daardoor de kwaliteit van het vet nog verder aantasten, u bent echter boven een waarde van 0,400 zuurgetal onverantwoord aan het frituren!!

Hetzelfde deden we nogmaals: 500 gepaneerde snacks frituren in vers LEVO GRENADA GOLD frituurolie, gedurende vijf uur in een Kiremko-friteuse, maar nu met toepassing van de frituurmand.

Het resultaat na vijf uur frituren mét frituurmand was:
Na uitfiltering van het frituurvet bleef 165 gram bakresten/kruim over, waarvan 105 gram in de FIB en 60 gram in de filter en de bodem.

Waarde frituurvet:

Nieuw: 0,163 zuurgetal / 0,7 DTPG (verbrandings proces)
Na 2,5uur: 0,168 zuurgetal / 1,3 DTPG
Na 5 uur: 0,220 zuurgetal / 1,7 DTPG

De veronderstelling dat het aantal gram bakresten/kruim mét frituurmand ongeveer hetzelfde zou zijn als zónder frituurmand is daarmee absoluut onjuist gebleken. De reden hiervoor is dat de frituurmand zo fijnmazig is dat er 80% minder paneermeel van het product af kruimelt en dat deze kruimels door het gebruik van de frituurmand bovendien niet meer door de frituurmand heen vallen, maar juist op het product terugkomen, zodat aanzienlijk minder paneermeelverlies optreedt.

Download het meetformulier (PDF)

©2015  Bijvanck B.V.    |     Sitemap    |     Powered by Webton.nl